Zaptec Pro

Markkinoiden älykkäin ja joustavin sähköautojen latausasema.

Zaptec Pro on premium-luokan latausasema, jonka edut tulevat parhaiten esiin useamman latausaseman järjestelmissä, joissa laitteen edistykselliset latauskuorman tasausominaisuudet pääsevät loistamaan. Älykäs latausjärjestelmä säätää tehoa latauspisteiden välillä siten, että paljon tehoa tarvitsevat ajoneuvot saavat nopeamman latauksen ja pienempiakkuiset hybridit hieman hitaamman. Näin vältetään yli-investoinnit sähköliittymiin ja varmistetaan turvallinen, kunkin ajoneuvon kannalta paras mahdollinen lataus.

Tyylikäs laite kätkee sisäänsä integroituna kaiken tarvittavan mm. ilmainen 4G LTE-M mobiiliyhteyden, wifi-yhteyden, bluetooth-yhteyden, RFID/NFC -lukijan, sähkömittarin, automaattisesti päivittyvän ohjelmiston, pilvipalveluna toteutetun käytön optimoinnin, älypuhelin sovelluksen latauksen seurantaan ja paljon muuta. Latausaseman latausteho on jopa 22kW kolmivaiheisessa latauksessa.

Alkukartoitus- ja tarjous- sekä lisätietopyynnöt voit lähettää osoitteeseen info@sparkli.fi

Lataa Zaptec Pro -esite 

Ainutlaatuinen kuormanhallinta

Zaptec Pro -järjestelmä on ainoa latausjärjestelmä markkinoilla, joka perinteisen kuormanhallinnan lisäksi osaa optimoida myös kolmivaihevirran eri vaiheiden käyttöä maksimaalisesti. Järjestelmä osaa siis lennosta vaihtaa latauksen vaiheelta toiselle tai esimerkiksi vaihtaa kolmivaihelatauksen yksivaihelataukseksi maksimoidakseen kapasiteetin käytön. Esimerkiksi tilanteessa jossa järjestelmä on kuormittunut ja kolmivaihevirran kautta voidaan jakaa 2kW teho per vaihe, on tehokkaampaa vaihtaa kolmivaihelataus yhteen vaiheeseen ja antaa sen kautta suurempi 6kW:n teho. Älykkäiden optimointiominaisuuksien ansiosta Zaptec Pro -järjestelmä pääseekin kuormittuneessa järjestelmässä yli 95 prosentin käyttöasteeseen ja ero perinteiseen järjestelmän lataamaan sähköön on merkittävä yön aikana.

Esimerkkilaskelma – järjestelmän yön aikana lataama sähkö:

 
Vapaa kapasiteetti 50 kw
Käyttöaste  
Perinteinen kuormanhallinta 65 %
Zaptec Pro 95 %
Keskimääräinen latausaika 13 tuntia

 

 Lue lisää Zaptec Pron ylivertaisesta kuormanhallinnasta

Zaptec Pro ratkaisee taloyhtiöiden latauksen ongelmakohdat

66% parempi käyttöteho olemassa olevalle sähkölle.

Helppo skaalattavuus lisääntyvien tarpeiden myötä.

Ilmainen järjestelmänhallinta.

 

  Tyypillinen ongelma Zaptec Pron ratkaisu
Rajallinen määrä sähköä. Koko latauskapasiteetti käyttöön sekä kuormituksen älykäs tasaus.
Sähkön epäreilu käyttö. Jokainen voi ladata ja kustannukset jaetaan kulutuksen mukaan. Automaattinen laskutus voidaan integroida.
Järjestelmän skaalaus on vaikeata ja kallista. Aloita muutamalla latausasemalla ja skaalaa tarvittaessa tehokkaasti yksinkertaisen asennusratkaisun ansiosta.
Turvallisuus on tärkeätä rakennuksille sekä latausasemille. Valmistettu alan turvavaatimusten mukaisesti. Testattu ja sertifioitu.
Toimiiko teknologia myös tulevaisuudessa vai pitääkö järjestelmä vaihtaa uuteen? Pilvipalvelussa sijaitseva ohjelmisto sekä päivitettävät latausasemat takaavat järjestelmän toimivuuden myös tulevaisuudessa.
Kuinka seurata ja hallita järjestelmää? Järjestelmän täydellinen seurantamahdollisuus ilmaisen pilvipalveluohjelmiston kautta.

Zaptec Pron tärkeimmät ominaisuudet

Käytä kaikki mahdollinen latauskapasiteetti

Kaikki saatavilla oleva latauskapasiteetti jaetaan dynaamisesti kaikkien järjestelmässä olevien latausasemien kesken. Zaptec Pro -järjestelmä tekee kuormantasauksen lisäksi myös vaiheentasausta, eli latausasemat optimoivat dynaamisesti 1-vaihe- ja 3-vaihelatauksen välillä mahdollisimman tehokkaan käyttöönasteen saavuttamiseksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että järjestelmä pystyy lataamaan rajoitetulla latauskapasiteetilla autojen akut nopeammin täyteen.

Erittäin helposti skaalautuva järjestelmä

Zaptec Pro -järjestelmä on suunniteltu alusta asti mahdollisimman skaalautuvaksi, jotta latauskapasiteettia voidaan kasvattaa helposti ja joustavasti sitä mukaan kuin tarve sille kasvaa. Alussa peruslatausvalmius asennetaan kaikkiin pysäköintipaikkoihin ja sitä mukaan kun tarve latausasemille kasvaa, asemia on helppo ja nopea lisätä olemassa olevaan järjestelmään ilman lisätöitä tai investointeja sähköpääkeskukseen.

Yhteydet kunnossa  Zaptec pilveen

Zaptec Pro järjestelmässä on sisäänrakennettuna ilmainen 4G LTE-M mobiilinettiyhteys, minkä lisäksi siitä löytyy wifi-verkkoyhteys, bluetooth-yhteys ja RFID/NFC-lukija. Käytännössä voit siis hallinoida ja seurata latausta suoraan mobiilisovelluksesta tai nettikäyttöliittymän kautta ja latausaseman käyttöönotto onnistuu myös RFID-lätkällä tai matkapuhelimen NFC-yhteydellä. 

Käytön turvallisuus on kaiken keskiössä

Latausasema tukee type-2 latausjohtoja turvalliseen lataukseen. Asemassa on sisäänrakennettuna vikavirtasuoja ja turvallinen käyttö on ollut kaiken suunnittelun ja toteutuksen lähtokohta. Zaptec Pro -latausasema on myös testattu ja hyväksytty TüV:n toimesta. Zaptec myöntää laitteelle markkinoiden pisimmän 5 vuoden takuun.

 

Jaa käyttökustannukset tarkasti ja tasapuolisesti

Sisäänrakennetun sähkömittarin avulla sähkön kulutuksen seuranta on helppoa ja helppo jakaa kulutuksen mukaan. Järjestelmän mukana tulee ilmainen hallintajärjestelmä sähkonkulutuksen seurantaan, minkä lisäksi järjestelmä tukee myös muita maksupalveluita ja -ratkaisuja.

Älykäs ja valmiina tulevaisuuteen

Latausaseman käyttöjärjestelmä päivittyy automaattisesti ja pitää laitteen aina ajantasalla. Lisäksi laitteissa on jo nyt ISO 15118 standardin mukainen Plug & Charge valmius, jolloin tulevaisuuden älysähköautot voivat itse tunnistautua laitteelle latauksen aloittamiseksi yms.

 

Katso latausratkaisun videoesittely

Kiinnostuitko Zaptec Prosta tai heräsikö sinulla kysymyksiä?

Ota meihin yhteyttä

 Varaa taloyhtiöösi alkukartoitus

 

Tekniset tiedot

ZAPTEC PRO on vaihtovirralla toimiva seinään tai tolppaan asennettava latausasema, joka on suunniteltu ja valmistettu kansainvälisten sähköautojen latausjärjestelmien standardien mukaan (IEC 61851-1) ja tukee lataustapa 3:lla (mode 3) tapahtuvaa lataamista.

Mitat ja paino Korkeus 392mm, leveys 258mm, syvyys 112mm
Paino noin 5kg (taustalevyn kanssa)
Sulakekoko Tukee maksimissaan 63 ampeerin sulaketta (sarjassa) latausasemien virtapiiriin
Taustalevyn kytkentärasia Sähkökaapelin poikkileikkaus 2,5-10mm2
Sähkökaapelin halkaisija 10-20mm2
Sähköverkko Tuetut jakelujärjestelmät: TN, IT ja TT
230 voltin vaihtovirta ±10%
400 voltin vaihtovirta ±10%
Maksimi sähkövirta ja latausteho 7,36kW* 32A yksivaihelatauksella
22kW* 32A kolmivaihelatauksella (vain TN-järjestelmän sähköverkoissa)
Sähkönkulutus 5W standby-tilassa
Sulakkeet Sisäänrakennettuna 3 x 40A (type C) sulakkeet
Latauspistoke Standardi: EC 62196-2 Type 2 Female – lisäksi integroituna itsestään sulkeutuva pistokkeen suojakansi
Vikavirtasuoja Sisäänrakennettu vikavirtasuoja (type B)
Vikavirtasuojan kalibrointi ja automaattitestaus ennen jokaisen latauksen käynnistymistä. Vikavirtasuoja voidaan resetoida automaattisesti irroittamalla latauskaapeli pistokkeesta.
Sisäänrakennettu sähkömittari Direktiivin mukainen (MID EN50470) sähkömittari sisäänrakennettuna
Varkaussuoja ZAPTEC PRO:n etukansi aukeaa vain erikoistyökalulla. Latauskaapeli voidaan lukita kiinni latausasemaan.
Dynaaminen latauskuorman tasaus ZAPTEC PRO -järjestelmä tasaa saatavilla olevan sähkötehon järjestelmässä olevien latauslaitteiden kesken dynaamisella kuorman- ja vaiheiden tasausjärjestelmällä.
Dynaaminen vaihetasaus ZAPTEC PRO -järjestelmä optimoi latausasemia dynaamisesti yksivaihe- ja kolmivaihelatauksen välillä maksimoidakseen saatavilla olevan sähkötehon järjestelmän latausasemille.
Järjestelmän verkko- ja pilvipalveluyhteydet 4G LTE-M1 
Wi-Fi 2.4 GHz, IEEE 802.11 b/g/n (kanavat 1-11)
PLC-moduuli – HomePlug Green PHY, 10Mbit/s (älysähköverkoille optimoitu standardi, joka käyttää 75% vähemmän sähköä, kuin perinteinen HomePlug standardi)
Tunnistautumisen ja käyttöönoton yhteydet Bluetooth Low Energy (BLE 4.1)
RFID/NFC -lukija (Mifare Classis, Type A)
PLC-moduuli ajoneuvojen tulevaa tiedonsiirtoliitäntää varten (Plug & Charge ISO15118 standardi)
Standardit ja tyyppihyväksynnät CE hyväksyntä, joka kattaa seuraavat direktiivit: Radio Equipment Directive 2014/53/EU, ROHS Directive 2011/65/EU, IEC 61851-1 (TUV SÜD) ja IEC 61851-22
Käyttölämpötilat Minimilämpötila -30°C
Maksimilämpötila +50°C
Suojaus IP54-luokitus. Suojattu sisä- ja ulkokäytössä (mm. vesiroiskeet)
IK10-impaktisuojaluokitus. Suojaa osumalta, joka vastaa 5kg esineen pudotusta 40cm korkeudesta
UL94 5VB palamisen suojaluokitus. Tuli sammuu 60 sekunnin sisällä, jos laite syttyy palamaan.
UV suojattu
Sähkösuojaus Suojausluokka II (laitteessa peruseristyksen lisäksi lisäeristys)
Tyypin 3 ylijännitesuoja
Integraatiostandardit Mahdollisuus käyttää kolmansien osapuolien palveluita mm.
API, Webhooks
OCPP 1.6J

* Auton akun kunto sekä latausaseman kuumentuminen voi rajoittaa 32A käyttöä.

Latauslaitteen lisätiedot sekä ohjeet valmistajan sivuilta