Yritykset

Älykäs latausasemajärjestelmä on yrityksille kustannustehokas ratkaisu

Tarve latausasemajärjestelmille kasvaa tasaisesti myös yritysten ja liikekiinteistöjen pysäköintipaikoilla. Yhä useammat yritykset, työntekijät ja asiakkaat hankkivat lataushybridi- ja täyssähköautoja. EU:n latauspisteen asentamisvelvoite lisää myös monien yritysten tarvetta hankkia latauspisteitä pysäköintialueilleen.

Latausasemia valitessa on tärkeää keskittyä yksittäisen latausaseman hinnan sijaan koko latausasemainfrastruktuurin kustannuksiin ja elinkaarikustannuksiin. Nämä kustannukset ottavat huomioon koko järjestelmän käyttöiän aikaiset kulut. Modernit älykkäät latausasemajärjestelmät sisältävät monia ominaisuuksia, jotka auttavat säästämään merkittäviä summia vuosien mittaan.

Modernit latausasemajärjestelmät osaavat hyödyntää vapaana olevaa kapasiteettia mahdollisimman tehokkaasti, esimerkiksi dynaamisen vaihetasapainotuksen avulla. Usein kalliita infrastruktuuri-investointeja ei tarvita lainkaan, vaan olemassa oleva sähkökapasiteetti voidaan jakaa älykkäästi myös latausasemajärjestelmälle. Lisäksi modernit latausasemajärjestelmät ovat pitkäikäisiä ja helppokäyttöisiä.

Järjestelmien ohjelmistot päivittyvät usein automaattisesti internet-yhteyden kautta. Latauspisteillä voidaan hyödyntää kolmansien osapuolten laskutuspalveluita, mikä tekee lataustapahtumien laskutuksesta helppoa ja automatisoitua. Käyttöoikeudet latauspisteille on myös helppo jakaa oikeille käyttäjille moderneissa järjestelmissä.

 

EU:n latauspisteen asennusvelvoitteen määräaika on 31.12.2024 – onko kiinteistösi täyttämässä velvoitteen? 

Lue lisää

Waybler sopii täydellisesti liikekiinteistöille

 

Sähköautojen latausmahdollisuuksien tarjoaminen liikekiinteistön vuokralaisille ja heidän asiakkailleen ei ole pelkkä kustannus, vaan palvelu, joka nostaa kiinteistön haluttavuutta ja arvoa sekä mahdollistaa uusia tulovirtoja kiinteistön omistajalle.

  • Sähköautojen määrä kasvaa nopeiten työsuhdeautoissa. Latausmahdollisuuksien tarjoaminen työpaikalla vastaa kasvavaan tarpeeseen, joka voi jatkossa olla yksi tärkeimmistä syistä valita juuri tietty kiinteistö vuokrakohteeksi.
  • Latausmahdollisuuden tarjoaminen voi myös mahdollistaa korkeamman vuokran perimisen autopaikoista, mikä kasvattaa liikekiinteistön vuokratuloja.
  • Latausmahdollisuuden tarjoaminen vahvistaa liikekiinteistön ESG-imagoa, mikä on tulevaisuudessa yhä tärkeämpää yritysten kasvattaessa vastuullisuusarvojen painoa liiketoiminnassaan.
  • Wayblerin latausasemajärjestelmä on markkinoiden monipuolisin ja joustavin. Olemassa oleva kapasiteetti riittää useimmissa tapauksissa, eikä kalliita lisäinvestointeja latausinfrastruktuuriin tarvita. Parkkipaikka voidaan myös jakaa joustavasti niin, että osa latauspaikoista on yleisessä käytössä ja osa on rajattu esimerkiksi vain tietyn vuokralaisen käyttöön. Järjestelmää voidaan aina muokata tarpeiden muuttuessa.
  • Wayblerin latausasemajärjestelmä mahdollistaa useiden maksupalveluoperaattoreiden käytön samoissa latauspisteissä, jolloin loppukäyttäjän on helppo itse valita haluamansa operaattori.
  • Laskutusjärjestelmä pyörii helposti ja saumattomasti Wayblerin pilvipalvelun kautta eikä sido resursseja kiinteistön omistajalta.

Zaptec Pro -latausjärjestelmä

Zaptec Pro -latausasemajärjestelmä on täydellinen ratkaisu kaiken kokoisten yritysten latausasematarpeille. Zaptec Pro -järjestelmän AC-latausasemat lataavat sähköautoja jopa 22kW teholla. Zaptec Pro -järjestelmä on markkinoiden skaalautuvin ja joustavin ratkaisu asteittain kasvavaan latausasematarpeeseen. Järjestelmää hallintaan pilvipalvelun kautta, mikä takaa helpon laajennettavuuden, joustavat käyttövaihtoehdot ja pitkän käyttöiän.

Norjalaista laatua olevilla latausasemilla on markkinoiden pisin viiden vuoden takuu, asemissa on jo nyt valmius tulevaisuuden lisäpalveluille ja laitteen turvallisuus on ollut suunnittelun keskiössä. Laitteessa on kaikki tarvittava integroituna (mm. ilmainen 4G, WiFi, Mid-sertifioitu sähkömittari) ja käyttöjärjestelmä päivittyy automaattisesti pilvipalvelun kautta.

 

Helppo skaalautuvuus

Järjestelmä on suunniteltu alusta asti mahdollisimman skaalautuvaksi latausasematarpeiden kasvaessa vaiheittain. Järjestelmää hallitaan pilvipalvelun kautta, jolloin uusien latausasemien lisääminen sujuu helposti eikä infrainvestointeja tarvitse kasvattaa erikseen jokaisen laajennuksen yhteydessä. Dynaaminen kuormanhallinnan ja vaiheiden tasauksen optimointi sujuu yhtä sujuvasti niin viiden, kymmenien tai satojen asemien järjestelmässä.

Vaivaton ja joustava hallinta

Zaptec Pro -järjestelmän hallinta on tehty helpoksi pilvipalvelun kautta. Tarvittaessa latausasemat voidaan lukita ja vain tunnistautuneet käyttäjät (esimerkiksi työntekijät) pääsevät lataamaan ja lataustapahtumien seuranta ja raportointi on myös helppoa pilvipalvelun kautta. Yrityksen asiakaspaikoille voidaan antaa ilmainen latausmahdollisuus yrityksen ollessa auki ja pitää asemat suljettuina muina aikoina. Järjestelmän hallinta ja käytön laskutus voidaan myös ulkoistaa operaattorille eikä asemia ole lukitty fyysisesti vain tietylle operaattorille vaan tarvittaessa yritys voi kilpailuttaa ja vaihtaa operaattorin joustavasti.

Säästä investoinneissa

Zaptec Pro -järjestelmässä on ainoana maailmassa patentoitu dynaaminen vaihetasapainotus. Latausjärjestelmä pystyy optimoimaan vapaan kapasiteetin maksimaalisen käytön kaikissa tilanteissa, kun järjestelmään ei synny vinokuormaa missään latausolosuhteissa. Vapaan kapasiteetin maksimaalinen käyttö tarkoittaa yritykselle säästöjä infrainvestoinneissa ja sähköliittymämaksuissa ja latauksessa olevat autot latautuvat aina mahdollisimman nopeasti. Zaptec Pro -järjestelmässä ei ole piilokuluja eikä kuukausimaksuja. 4G-yhteys, pilvipalvelu ja dynaaminen kuormanhallinta ovat ilmaisia koko järjestelmän käyttöiän ajan.

Järjestelmän pitkä elinkaari

Zaptec Pro -järjestelmä on suunniteltu todella pitkäaikäiseksi käytössä, mikä tarkoittaa merkittäviä säästöjä investoinnin koko elinkaaren ajalta. Latausasemilla on markkinoiden pisin 5 vuoden takuu ja malleja on vain kaksi erilaista, jolloin järjestelmän laajennettavuus onnistuu vielä vuosienkin päästä ensimmäisestä investoinnista. Latausasemissa on jo nyt valmius tulevaisuuden palveluihin, kuten Plug & Charge ja State of Charge (ISO 15118 -standardi). Zaptec Pro -latausasemat on tehty kestämään (mm. IP-54 -luokitus) ja latausasema on TüV- ja CE- turvatestattu ja hyväksytty.

Asiakaspalvelu on aina lähellä

Me Sparklilla olemme erikoistuneet Zaptec Pro -latausasemajärjestelmiin ja olemme valmiita auttamaan sujuvasti ja nopeasti oli sitten kyseessä käyttökoulutus, järjestelmälaajennuksen käyttöönotto, takuuhuolto tai mikä tahansa ongelma järjestelmän, latausasemien tai pilvipalvelun kanssa. Kun valitset Zaptec Pro -järjestelmän, voit luottaa siihen, että sekä työntekijöiden että asiakkaiden lataustarpeet hoituvat ongelmitta ja sujuvasti.

Kiinnostuitko yritysten latausratkaisuista?

Ota meihin yhteyttä