Latausvaihtoehdot

Sähköauton latausvaihtoehtoja on useita erilaisia.

Sähköautojen latausvaihtoehdot:

Mode 1 AC-lataus suko-pistokkeesta (kodin normaali pistorasia). Sähköauton lataaminen Mode1 tavalla ei ole suunniteltu kestämään sähköauton lataamisesta aiheutuvaa pitkää kuormitusta. Latauskaapeli ja liitin ylikuumenevat käytössä.
Mode 2 AC-lataus suko-pistokkeesta, mutta niin, että kaapelissa on latausvirran rajoitin. Lataustehot jäävät pieniksi ja Mode 2 lataus on suunniteltu ainoastaan tilapäiseen käyttöön. Auton täydeksi lataaminen voi kestää jopa yli vuorokauden.
Mode 3 Normaali/keskinopea AC lataus kiinteällä latauslaitteella Type1 tai Type2 pistokkeella. Lataustehot vaihtelevat 3.7 kW ja 22 kW välillä. Laitteen tehot ja auton sisäiset latausjärjestelmät (1, 2 tai 3 vaihelataus) vaikuttavat lataustehoon ja -aikaan. Type2 mahdollistaa latauksen sekä yksivaiheisesti, että kolmivaiheisesti sekä kommunikoinnin auton ja latauslaitteen välillä. Auton lataaminen täydeksi kestää 1-6 tuntia.
Mode 4 Pikalataus eli DC lataus. Julkiset latauspisteet tarjoavat pikalatausmahdollisuuksia, joissa auton saa ladattua täydeksi alle tunnissa. Lataustehot ovat tyypillisesti 50-150kW. Kaikkia autoja ei ole mahdollista ladata pikalatauksella.