Sähköautojen latausjärjestelmä askeleena kohti puhtaampaa tulevaisuutta

Jaa:
Perustiedot

Valmistuminen: Toukokuu 2023
Asennetut latauslaitteet: 21 kpl Zaptec Pro 22kW -latausasemaa
Laajennattavuus: Latausvalmius kaikilla paikoilla
Asennuspartneri: EL-Master Oy

 

Tahtotilana fossiilisten polttoaineiden käytön vähentäminen

Tulevaisuuden liikkumisen tarpeet ja kestävä kehitys ovat aiheita, jotka ovat nousseet entistä tärkeämpään asemaan yhteiskunnallisessa keskustelussa. Sähköautojen yleistyminen tarjoaa mahdollisuuden vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä ja edistää ympäristöystävällisempää liikkumista. Asunto-osakeyhtiö Turun Linnanfältin Lyhdynkantajan hallitus halusi ottaa aktiivisen roolin asiassa ja tarjota asukkaille mahdollisuuden siirtyä vaivattomasti sähköautoiluun omien autopaikkakohtaisten latausasemiensa avulla. Tästä syystä taloyhtiössä käynnistettiin keväällä 2022 toimittajakartoitus ja tarjousvaihe projektin läpiviemiseksi, jotta kaikki 33 autopaikkaa saataisiin sähköistettyä.

 

Vaatimukset latausjärjestelmälle sekä kartoitus

Taloyhtiölle oli muutamia tärkeitä vaatimuksia latausjärjestelmän suhteen. Kuormanhallinta sekä käyttäjäkohtainen laskutus omasta taustajärjestelmästä ilman erillisiä juoksevia kuluja olivat avainasemassa valintaa tehtäessä. Zaptec Pro -latausjärjestelmä osoittautui ainoaksi kartoitetuista järjestelmistä, joka täytti taloyhtiön asettamat vaatimukset. Urakoitsijaksi valikoitunut EL-Master tarjosi myös kustannustehokkaan ratkaisun infrastruktuurin osalta, mikä vahvisti taloyhtiön valintaa. Zaptec Pro -latausjärjestelmän patentoitu kuormanhallinta pystyy hyödyntämään kaiken käytettävissä olevan kapasiteetin dynaamisen kolmivaihevirran optimoinnin ansiosta. Tämän ansiosta voidaan usein välttää kalliit investoinnit sähköpääkeskukseen sekä sähköliittymän nostaminen.

 

Projektin eteneminen

Kuten usein, myös tässä projektissa oli omat haasteensa. Isännöitsijän kokemattomuus sähköautojen latausasemista aiheutti taloyhtiön hallitukselle ylimääräistä työtä ja selvittelyä. Lisäksi parkkihallin paksut betoniseinät estivät Zaptec Pro -latausasemien 4G-yhteyden toimimisen luotettavasti, mutta ICT-ammattilaiset rakensivat toimivan WiFi-verkon, joka mahdollisti toimivat yhteydet kaikille asemille. EL-Masterin asennustyöt sujuivat ammattitaitoisesti, ja lopputulos oli viimeistelty ja siisti. Asennuksessa käytettiin lattakaapelia, ja kokonaisuus viimeisteltiin sähköpääkeskukseen asennetulla Zaptec Sense -sensorilla, joka seuraa vapaata sähkökapasiteettia ja dynaamisesti säätää latausasemille jaettavaa tehoa. Lisäksi EL-Master tiedotti selkeästi siitä, mitä ja milloin tehdään missäkin vaiheessa, mikä helpotti projektin joustavaa etenemistä. 

 

Lopputuloksena helppokäyttöinen latausjärjestelmä

As Oy Turun Linnanfältin Lyhdynkantaja teki tärkeän päätöksen edistää kestävää kehitystä ja tarjota asukkailleen modernin ja käyttäjäystävällisen sähköautojen latausjärjestelmän. Zaptec Pro -järjestelmän ja EL-Masterin asiantuntemuksen ansiosta asukkailla on nyt helppo ja luotettava tapa ladata sähköautojaan omilla autopaikoillaan. Tällaiset aloitteet ovat askelia kohti kestävämpää ja ympäristöystävällisempää tulevaisuutta.