Delta Auto panosti latausjärjestelmän laatuun käyttövarmuuden takaamiseksi

Jaa:
Perustiedot

Valmistuminen: Joulukuu 2021
Asennetut latauslaitteet: Pilotointi Oulussa sekä Lahdessa, molempiin myymälöihin asennettiin 4 kpl Zaptec Pro -latausasemaa

 

Autokannan sähköistyessä myös autokauppojen lataustarve kasvaa

Autokannan sähköistymisessä autokaupat ovat ensimmäisiä yrityksiä, joissa lataustarve kasvaa nopeasti. Sähkömoottorien syrjäyttäessä perinteisemmät käyttövoimat autokauppoihin tarvitaan latausjärjestelmä, jonka avulla esittelyautot pysyvät koeajokunnossa jokaisena viikonpäivänä. Tämä tarve tuli myös Delta Autolle ajankohtaiseksi ja yhtiössä lähdettiinkin selvittämään järkevää ratkaisumallia. Pilottihanke päätettiin toteuttaa Oulun ja Lahden myymälöihin. 

 

Latausjärjestelmän perustaksi valitaan Zaptec Pro -latausasema

Delta Autossa tehtiin vahvaa taustatyötä erilaisten latausasemien suhteen. Kansainvälisen menestyksen myötä Zaptec Pro -latausasema tuli mukaan kuvioihin, vaikka se olikin Suomessa vielä suhteellisen uusi tulokas. ”Etsimme nimenomaan laitejärjestelmää, joka kuormanhallinnan lisäksi osaa myös vaihetasapainotuksen. Sitä kautta löysimme Zaptecin”, Delta Auton Olli Saarni kertoo. Latausjärjestelmä kokonaisuudessaan vakuutti markkinoiden parhaimmalla kuormanhallinnalla, joka siis ottaa huomioon perinteisen lataustehon lisäksi myös vaiheentasauksen. Järjestelmä pystyykin saavuttamaan yli 95% käyttöasteen kuormittuneessa järjestelmässä, kun perinteiset kuormanhallinnat pääsevät vain noin 65% käyttöasteeseen. Tämä mahdollistaa sen, että sähköliittymää ei tarvitse turhaan nostaa suuremmaksi ja näin säästetään investoinnin kokonaiskustannuksissa.

Tämän lisäksi latausasemat itsessään sisältävät kaikki tarvittavat ominaisuudet nyt ja tulevaisuudessa. Zaptec Pro -latausasemaan on integroituna wifi- ja bluetooth-yhteys sekä myös ilmainen 4G -yhteys. Tämä takaa sen, että laitteet saavat yhteyden pilvipalveluun aina ja pysyvät automaattisesti päivitettyinä ohjelmiston ja ominaisuuksien suhteen. 
Kovassa latauskäytössä on myös tärkeätä, että laitteet ovat turvallisia. Zaptec Pro -latausasema onkin testattu ja hyväksytty TüV:n toimesta. Myös Zaptec uskoo vahvasti laitteidensa kestävyyteen ja myöntääkin jopa 5 vuoden takuun. 

”Näiden ominaisuuksien takia Zaptec Pro valittiin laitejärjestelmäksemme. Tämän lisäksi nopeat toimitusajat sekä Sparklin korkea palvelun taso vaikuttivat valintaan”, Saarni sanoo.

 

Käyttöönotto sekä päivittäinen käyttö

Yksi Zaptec Pro -latausasemien etu on nopea ja helppo asennus. Delta Auto toteutti asennuksen itsenäisesti Sparklin tuella ja asennusvaihe vietiin päätökseen nopealla aikataululla ja laitteet saatiin heti käyttöön. Tyylikkäät latausasemat sekä siisti asennus tekivät autokaupan julkisivusta entistä edustavamman näköisen. 

Heti asennuksesta lähtien laitteet ovat olleet kovassa käytössä päivittäin ja niillä ladataan koeautoja useiden tuhansien kilometrien edestä kuukausittain. Käytön helppous ja toimintavarmuus takaavat sen, että Delta Auto voi keskittyä tärkeimpään eli autojen myyntiin.

”Projekti onnistui erinomaisesti. Toimitus oli erittäin nopea ja oma asennustiimimme sai laitteet asennettua todella helposti toimintakuntoon. Käyttöönoton jälkeen ei ole tullut ongelmia ja portaalin käyttö on ollut yksinkertaista. Tarvittaessa olemme saaneet aina tarvittavan tuen heti.”, Saarni summaa projektin kulun.

Delta Auton sivuille »