Jaa:

11.10.2022

Zaptecin kasvu jatkui vahvana

Yrityksen liikevaihto kasvoi 71 % heinä-syyskuussa. Lisäksi valmistuskapasiteetti kasvaa merkittävästi Saksan tehtaan tuotannon käynnistyessä loppuvuodesta.

Zaptecin kasvu jatkui vahvana

Zaptecin kolmannen vuosineljänneksen liikevaihto oli 224 miljoonaa kruunua, jossa on kasvua 71 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Zaptecin kansainvälistymisstrategia etenee vauhdilla ja Norjan ulkopuolelta tuli jo ennätykselliset 68 prosenttia yhtiön liikevaihdosta.  Teknologiayhtiöitä koko vuoden vaivannut komponenttipula helpotti viimein ja tuotanto on saatu jälleen täyteen vauhtiin. Tilauskirjan purkaminen vaatii kuitenkin aikaa kasvun jatkuessa vahvana ja toistaiseksi toimitusajat tilauksesta toimitukseen ovat vielä muutamia kuukausia. 

Zaptec teki alkuvuonna päätöksen kasvattaa valmistukapasiteettia, jotta kasvavaan kysyntään pystytään vastaamaan. Norjassa Zaptecin sopimusvalmistajana toimii norjalainen Westcontrol AS, mutta heillä on valmistuskapasiteettia vain Norjassa, joten kansainväliseksi kumppaniksi valikoitui yhdysvaltalainen Sanmina, joka on yksi maailman suurimmista sopimusvalmistajista. Sanminalla on tehtaita 25 maassa ympäri maailman ja yhteensä noin 45 000 työntekijää. Ensimmäisessä vaiheessa Sanminan Gunzenhausenissa Keski-Saksassa sijaitseva tehdas alkaa valmistamaan Zaptecin latausasemia pääasiassa Keski-Euroopan markkinoille ja jatkossa Norjan tehtaan tuotanto palvelee Pohjois-Euroopan markkinoita. Sanmina-yhteistyö mahdollistaa tuotannon laajentamisen myös Pohjois-Amerikan markkinoille.

Saksan tehtaan tuotannon ylösajo on edennyt aikataulussa ja ensimmäiset Saksassa valmistetut Zaptec Pro -latausasemat ovat jo laatutestauksessa. Zaptec odottaa kaupallisen tuotannon käynnistyvän vuoden loppuun mennessä ja ensi vuoden alkupuolella tuotanto saadaan käyntiin täydellä teholla, jolloin Zaptecin kokonaisvalmistukapasiteetti on jo useita satoja tuhansia latausasemia vuodessa.