Jaa:

11.06.2024

Aurinkolataus: amina ja Enegic tarjoavat innovatiivisen ratkaisun kiinteistöille

Aurinkoenergia on yhä suositumpi vaihtoehto kiinteistöjen sähkönkulutuksen vähentämiseksi. amina ja Enegic ovat kehittäneet ratkaisun, joka mahdollistaa aurinkosähkön hyödyntämisen sähköautojen latauksessa ja kiinteistön sähkönhallinnassa.

Aurinkolataus: amina ja Enegic tarjoavat innovatiivisen ratkaisun kiinteistöille

Enegic tarjoaa mahdollisuuden ladata sähköautoa aurinkosähköllä, kun aurinkopaneelien tuottama energia riittää sekä talon sähkönkulutukseen että sähköauton lataamiseen. Sovelluksessa voidaan määrittää, miten ja milloin aurinkosähköä hyödynnetään latauksessa, mikä tekee prosessista vaivatonta ja energiatehokasta. Amina S -latausasema kommunikoi Enegicin järjestelmän kanssa reaaliaikaisesti Bluetooth-yhteyden avulla.

Powerlink – Älykäs sähkönhallinta

Enegic Hub on suunniteltu amina S -latausasemien ohjaamiseen ja se tarjoaa edistyneitä sähkönohjaus- ja kuormantasausratkaisuja. Enegicin monitorin kanssa tämä yhdistelmä, tunnettu nimellä Powerlink, mittaa kiinteistön virrankulutusta reaaliaikaisesti ja optimoi sähköautojen latausta saatavilla olevan tehon mukaan. Hub ja monitori liitetään WiFi-yhteyden kautta Enegicin taustajärjestelmään, joka on tehokkaan latauksen ydin.

Käyttäjäystävällinen sovellus

Enegic-sovellus tarjoaa kattavat tiedot kiinteistön sähkötehosta ja energiankulutuksesta. Sovelluksen avulla voidaan ohjata kiinteistön sähköjärjestelmää tehokkaasti ja seurata sähkönkulutuksen historiaa. Tämä mahdollistaa energiankulutuksen optimoinnin ja sähkökustannusten vähentämisen. Sovellus tukee myös pörssisähköohjausta ja aurinkosähkötuotannon mittausta, mikä optimoi lataukset aurinkoisiin ajankohtiin ja hyödyntää halpaa pörssisähköä yöllä.

Toimiva kokonaisratkaisu

Enegicin ja aminan kehittämä latausjärjestelmä yhdistää aurinkosähkön latausmahdollisuudet ja älykkään sähkönohjausjärjestelmän. Ratkaisu sopii monenlaisiin kiinteistöihin ja mahdollistaa puhtaan energian hyödyntämisen tehokkaasti. Enegicin avulla voidaan seurata energiankulutusta tarkasti ja alentaa sähkökustannuksia yhdellä intuitiivisella sovelluksella. Aurinkoenergia on keskeinen osa tulevaisuutta, ja Enegic tekee sen hyödyntämisestä saavutettavaa jo tänään.