Jaa:

22.03.2024

Zaptec Go -päivitys tekee laitteesta täysin OCPP-yhteensopivan

Tuleva ohjelmistopäivitys parantaa Zaptec Go -kotilatausasemaa entisestään.

Zaptec Go -päivitys tekee laitteesta täysin OCPP-yhteensopivan

Vuoden 2024 aikana Zaptec Go -laitteiden omistajat saavat ohjelmistopäivityksen, joka tarjoaa täyden OCPP 1.6J -yhteensopivuuden. Päivitys vähentää pilvipalveluiden liikennettä kolmannen osapuolen palveluiden käyttäjille (esim. maksupalvelut), sillä palvelut voivat kommunikoida suoraan latauslaitteen kanssa, välttäen näin tarpeettoman viestinvälityksen Zaptecin järjestelmän kautta.

"Päivitys on jo käytössä beta-versiolla, ja kaikki Zaptec Go:n nykyiset käyttäjät saavat uuden, parannellun OCPP-tuen kuluvan vuoden aikana ohjelmistopäivityksen yhteydessä. Halukkaille Zaptecin kumppaneille beta-versio on saatavilla jo nyt.", kertoo Zaptecin tuotemarkkinointipäällikkö Mats Vorkinn.

"Jos Zaptecin omistajana mietit, mitä sinun tulee tehdä, niin vastaus on, että ei mitään. OCPP 1.6J -yhteensopivuus tulee automaattisesti tulevien ohjelmistopäivityksien myötä", hän lisää.

Mitä merkitsee, että Zaptec Go on nyt päivitetty OCPP-yhteensopivaksi? Katso Zaptec(h)! Talks -podcastin uusin englanninkielinen jakso, niin saat tietää lisää.

OCPP 1.6J (Open Charge Point Protocol) on avoimen standardin viestintäprotokolla, jota käytetään sähköautojen latauspisteiden ja latauksen hallintajärjestelmien välisessä kommunikoinnissa. Tämä protokolla mahdollistaa sähköautojen latauspisteiden yhteensopivuuden ja integroitavuuden eri latauksen hallintajärjestelmien kanssa. OCPP 1.6J:n avulla voidaan toteuttaa toimintoja, kuten latauslaitteen etävalvonta, lataussessioiden hallinta ja tietojen kerääminen. Standardin käyttö helpottaa monenlaisten latausverkostojen ja palveluntarjoajien yhteistyötä, tehostaa latausprosessia ja parantaa käyttäjäkokemusta.