Jaa:

25.08.2023

Zaptecilla ennätyksellisen hyvä alkuvuosi

Toimitusjohtaja Peter Bardenfleth-Hansen julkisti keskiviikkona Zaptecin osavuosikatsauksessa ennätysmäiset luvut.

Zaptecilla ennätyksellisen hyvä alkuvuosi

Zaptecin kasvu jatkoi kiihtymistään kuluvan vuoden toisella vuosineljänneksellä kasvaneiden tuotantovolyymien ansiosta, mutta edelleen yhtiön tilauskanta kasvoi liikevaihtoa nopeammin tilauskannan kasvaessa 104 %:iin edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Yhtiön liikevaihto kasvoi viime vuoteen verrattuna 134 %:iin 355 miljoonaan Norjan kruunuun huhti-kesäkuussa ja alkuvuonna liikevaihto kasvu oli 120 % 626 miljoonaan kruunuun. Zaptec panostaa tällä hetkellä vahvasti koko Euroopan valloitukseen ja Norjan ulkopuolinen liikevaihto olikin jo 78 % koko liikevaihdosta ja kansainvälinen liiketoiminta kasvoi 163 % edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Tilauskanta kasvoi 578 miljoonaan kruunuun ja Zaptec on panostanut merkittävästi tuotantokapasiteetin nostamiseen sekä Norjassa että Saksassa uuden sopimusvalmistaja Sanminan nostaessa tuotantovoluumeja ja alkaessa valmistamaan Zaptec Pro -asemien lisäksi myös Zaptec Go -asemia Saksassa. Zaptec Go -asemien myyntivoluumit kasvoivat 200% vuoden toisella neljänneksellä ja yhtiön tavoitteena on nostaa niiden tuotantovoluumit 10 tuhannen kappaleen kuukausittaisesta tuotannosta yli 25 tuhannen kappaleen tuotantovoluumeihin vuoden loppupuolella. Kasvaneet tuotantovoluumit ovat myös parantaneet Zaptecin kannattavuutta ja toisella vuosineljänneksellä yhtiö teki 23 miljoonaa kruunua käyttökatetta. Kovasta kasvusta huolimatta Zaptecin kassatilanne on myös erittäin hyvä, kassavarojen ollessa kesäkuun lopussa 248 miljoonaa kruunua.

Zaptecin toimitusjohtaja Peter Bardenfleth-Hansen kommentoi osavuosikatsauksen yhteydessä, että kovasta kasvusta huolimatta yhtiö keskittyy edelleen laatuun, turvallisuuteen ja innovaatioihin, kuten yhtiö on tehnyt alusta asti.

Myös Suomen markkinoilla Zaptecin latausasemia maahantuovan Sparklin kasvu on jatkunut alkuvuonna yli 100 %:n kasvuvauhdissa.

Lisätietoa Zaptecin tuoreimmista taloustiedoista löytyy täältä: https://zaptec.com/en/reports-and-presentations/