Jaa:

29.02.2024

Sparklin liikevaihto kaksinkertaistui viime vuonna

Huolimatta haastavasta talousympäristöstä, Sparkli Oy:n liikevaihto kasvoi viime vuonna lähes 100 prosenttia.

Sparklin liikevaihto kaksinkertaistui viime vuonna

Huolimatta haastavasta talousympäristöstä, Sparkli Oy:n liikevaihto kasvoi voimakkaasti viime vuonna, nousten 96 prosentilla 1,5 miljoonaan euroon edellisvuoden 0,8 miljoonasta eurosta. Kasvun osalta vuosi oli siis varsin menestyksekäs ja varsinkin kun ottaa huomioon Suomen talouden kasvuhaasteet viime vuonna ja kuluttajien varovaisuuden investointipäätöksissä energiakriisin ja korkojen nousun johdosta. Edellisvuosina monessa Euroopan maassa oli ollut isoja kannustimia sähköautojen ostamiseen ja latausinfrastruktuurin rakentamiseen ja näiden tukien ansiosta latausasemien valmistuskapasiteetti on kasvanut Euroopassa hurjaa vauhtia. Tukien päättymisen jälkeen markkinoilla oli viime vuonna enemmän tarjontaa kuin kysyntää. Tämä johti monien latausasemabrändien osalta isoihin alennuskampanjoihin, kun tukkurit pyrkivät tyhjentämään ylisuuria varastojaan. Markkinoilla vallitsi kireä hintakilpailutilanne lähes koko vuoden ajan.

Sähköautojen määrä uusien ja käytettynä maahantuotujen autojen joukossa on edelleen kasvussa. Odotamme kasvunäkymien jatkuvan hyvinä vielä pitkään. Suomen autokannasta vasta muutama prosentti on sähköautoja, joten myös latausasemien määrän odotetaan monikymmenkertaistuvan nykyisestä, kun autokanta sähköistyy.

Vuoden aikana olemme kasvattaneet resurssejamme teknisessä tuessa, tavoitteenamme tarjota markkinoiden parasta palvelua latausasemaratkaisuihin liittyen. Asennuspartneriverkostomme kasvoi jo reilusti yli sataan partneriin. Lisäksi olemme tukeneet kymmeniä suunnittelijoita, sähköyhtiöitä ja rakennusyhtiöitä latausasemaratkaisujen suunnittelussa ja toteutuksessa. Olemme myös tiivistäneet yhteistyötä lukuisten palveluoperaattoreiden kanssa.

Tavoitteenamme on kasvaa kannattavasti myös tänä vuonna. Samalla pyrimme palvelemaan partnereitamme ja asiakkaitamme entistäkin paremmin ja monipuolisemmin. Strategiamme mukaisesti aiomme tuoda uusia laadukkaita latausasemajärjestelmiä tarjolle Suomen markkinoille kuluvan vuoden aikana.

Iso kiitos viime vuodesta timanttiselle tiimillemme, asennuspartnereillemme ja kaikille asiakkaillemme!