Jaa:

07.11.2022

Viimeistelty sähköautojen latausasema kotitalouksille

Zaptec Go -latausasema on testivoittaja, jonka suunnittelussa on huomioitu pienimmätkin yksityiskohdat ulkonäöstä turvallisuuteen. Laitteen edistyksellisellä Eco Mode –toiminnolla on suorat vaikutukset sähkölaskun suuruuteen.

Viimeistelty sähköautojen latausasema kotitalouksille

Pieni, tyylikäs ja turvallinen testivoittaja

Zaptec Go on pieni ja tyylikäs kotitalouksille suunniteltu 22kW latausasema, jossa kaikki yksityiskohdat on otettu huomioon. Design, käyttömukavuus, turvallisuus sekä edistykselliset ominaisuudet on mahdutettu kompaktiin pakettiin ja laite onkin jopa 80 % pienempi kuin markkinoiden muut vastaavat kotilatausasemat. Pienempi laitekoko tarkoittaa myös pienempää hiilijalanjälkeä laitteen tuotantovaiheessa, kun kaikkien komponenttien tarve on tarkkaan mietitty ja optimoitu.

Norjan Autoliiton suuressa vuoden 2022 vertailussa Zaptec Go oli ylivoimainen testivoittaja. Zaptec oli mm. testin ainoa valmistaja, joka täytti testaajien kaikki turvallisuuskriteerit. Tämän lisäksi Zaptec Go on voittanut arvostetun Red Dot Award -kilpailun palkinnon tuotesuunnittelusta. Red Dot Design Award on vakiintunut kansainvälisesti yhtenä arvostetuimmista hyvän suunnittelun laatumerkeistä.

 

Eco Moden avulla pienennät sähkölaskuasi

Zaptec Go -latausasemassa on paljon älykkäitä ominaisuuksia. Yksi oleellisimmista on Eco Mode -toiminto, joka säätelee lataamista sähkön hinnan mukaan. Sen käyttäminen on todella helppoa, käyttäjä määrittää vain sovelluksesta tavallisen päivittäisen lähtöaikansa sekä ajomääränsä ja Eco Mode hoitaa loput. Toiminto käyttää Nord Pool -sähköpörssin vuorokausimarkkinoiden hintoja edullisemman lataamisen optimointiin. Eco Moden säännöllinen käyttäminen näkyy nopeasti ja konkreettisesti pienempinä sähkölaskuina, jos käytössä on pörssisähkön spot-hintainen sähkösopimus. Toiminto voidaan myös helposti kytkeä pois päältä, jos autoa pitää ladata normaalista poikkeavina aikoina.

 

Turvallisuus keskiössä

Sähköauton lataamisessa turvallisuus on kaikkein tärkeintä, jotta auton voi huoletta jättää latautumaan yön ajaksi autotalliin tai talon edustalle. Zaptec Go -latausasema on TüV- sekä CE-hyväksytty. Siinä on lukuisia turvallisuutta ja käyttömukavuutta parantavia ominaisuuksia. Latausasemassa on lukittava Type 2 -liitin, joka sopii kaikille Euroopassa myynnissä oleville sähköautoille ja lataushybrideille.

Laite on suunniteltu kestämään Pohjoismaiden karuja oloja ja sille myönnetään markkinoiden pisin viiden vuoden takuu. 

 

Aina ajan tasalla ilmaisen yhteyden avulla

Zaptec Go -latausasema on aina yhteydessä ilmaiseen Zaptec Portaaliin. Pilvipalvelun avulla käyttäjä voi seurata latausaseman tilaa omalta tietokoneelta tai mobiililaitteelta, muuttaa sen asetuksia sekä seurata lataushistoriaa. Laite on yhteydessä pilvipalveluun joko WiFi -yhteyden tai ilmaisen 4G -yhteyden avulla. Yhteyden avulla latausasema tekee ohjelmistopäivitykset automaattisesti, joten laite on aina ajan tasalla.

 

Käytännöllistä suunnittelua

Zaptec Gon suunnittelussa on pyritty ottamaan kaikki yksityiskohdat huomioon. Pohjoismainen linjakas design on hyvin usein myös funktionaalista. Laitteen ylälaita on esimerkiksi muotoiltu niin, että erillistä kaapelitelinettä ei tarvita, koska laite itsessään toimii kätevänä kannattimena. Kaapelin saa lukittua laitteeseen sovelluksen asetuksien kautta.

Myös laitteen asennus on otettu suunnittelussa huomioon ja kannen alta löytyykin integroituna mm. vesivaaka, jotta asentaminen olisi mahdollisimman helppoa ja nopeaa.

Latausasema on myös saatavilla kuudessa eri värissä, joten se sopii täydellisesti erilaisiin kodin pintamateriaaleihin.

Zaptec Go -tuotesivuille