Jaa:

16.11.2021

Suomen ensimmäisen Zaptec Go latausaseman omistajat ovat olleet tyytyväisiä valintaansa

Viime toukokuussa asennettiin Porvooseen Suomen ensimmäinen Zaptec Go -latausasema. Nyt on kulunut puoli vuotta asennuksesta, joten päätimme kysyä omistajilta, minkälaisia käyttökokemuksia markkinoiden pienimmästä 22 kW:n latauslaitteesta on kertynyt.

Suomen ensimmäisen Zaptec Go latausaseman omistajat ovat olleet tyytyväisiä valintaansa

Maaretin ja Mirkon lähtökohtana oli tarve saada myös mökille oma latausasema.

- Ostimme keväällä 2021 ensimmäisen hybridiautomme. Taloyhtiössämme on sähköauton latauspisteet, mutta tarvitsimme sellaisen myös mökille. Kerroin tarpeestamme ystävälle, joka suositteli Zapteciä, Maaret kertoo.

- Olin tehnyt siinä vaiheessa jo jonkin verran kartoitusta markkinoilla olevista vaihtoehdoista. Zaptec vaikutti norjalaisena tuotteena sellaiselta, että se kestää suomalaisissa ilmasto-olosuhteissa, oli kooltaan ja mm. värivaihtoehdoiltaan sopiva, Mirko jatkaa.

Suomen ensimmäinen asennus ei ihan ongelmitta onnistunut vaan kävi niin kuin usein käy ensimmäisillä kerroilla eli jotain yllättävää tuli eteen. 

- Alkuun oli ongelmia nettiyhteyden kanssa. Sparkli kuitenkin toimi aktiivisesti syyn selvittämiseksi ja ongelma saatiin korjattua. Latauslaite toimi koko ajan hyvin tuosta nettiyhteysongelmasta huolimatta, Mirko kertoo. 

Syynä oli siis sijainnista johtuva katvealue 4G -verkossa, joka saatiin kuitenkin korjattua signaalinvahvistimella ja yhteys toimimaan. Näin Sparklin sähköasentajasta tuli samalla myös osaava tietoliikenneasentaja. 

Käyttökokemukset ovat olleet erittäin positiivisia

Tärkeintä kaikkien laitteiden ja palveluiden kanssa on, että käyttäminen on sekä helppoa että luotettavaa. Puolen vuoden kokemuksella Zaptec Gon käyttö on ollut juurikin tätä. 

- Käyttö on ollut vaivatonta ja selkeää, Maaret ja Mirko vastaavat kuin yhdestä suusta.

Zaptecin latausasemien yhteydessä tulee aina mukana ilmainen Zaptec Portaali -pilvipalvelu, jonka avulla voidaan seurata mm. sähkönkulutusta tarkasti.

- Olemme olleet tyytyväisiä valintaan. Erityisesti Zaptec Portaalista näkyvät latauskerrat ja käytetyt kilowatit ovat olleet hyödyllinen tieto tilanteessa, jossa sähkö on useamman henkilön käytössä, Mirko sanoo.

- Erityisen tyytyväinen olen ollut siihen, että laite toimii luotettavasti, Maaret jatkaa perään.

Asiakkaiden kommentit vahvistivat myös omaa käsitystämme siitä, että Zaptecin tuotteet ovat markkinoiden parhaimmistoa niin kotitalous- että taloyhtiöpuolella. Toivotamme Maaretille ja Mirkolle hyviä lataushetkiä myös jatkossa 🔌