Jaa:

16.03.2023

Sparklin ja Zaptecin tiivistelmä turvallisuudesta

Viime aikoina olemme saaneet paljon kysymyksiä siitä, miten Zaptecin latausyksiköt täyttävät ja varmistavat tuotestandardeissa ja asennusnormeissa mainitut turvallisuusvaatimukset.

Sparklin ja Zaptecin tiivistelmä turvallisuudesta

Selvyys ja turvallisuus siitä, miten määräyksiä tulisi tulkita, on välttämätöntä asentajille ja kuluttajille. Zaptec tulkitsee edelleen tiukasti voimassa olevia sääntöjä ja määräyksiä. Tavoitteenamme on, että laturimme eivät vahingoita ihmisiä, ajoneuvoja tai omaisuutta.

Zaptec Pro- latausasema

1. Integroitu johdonsuojakatkaisija (nimellisarvo  40 A), joka mahdollistaa asennuksen yhteiseen virtapiirihaaraan, koska katkaisija varmistaa, että sekä oikosulku- että ylivirtatilanteet hoidetaan asennus- ja tuotestandardien mukaisesti. Sisäinen johdonsuojakatkaisija on IEC EN 60898-1- ja IEC EN60947-2 -standardien mukainen.  

2. Integroitu B-tyypin vikavirtasuoja - Tämä vikavirtasuojaon IEC EN 61008-1/IEC EN 62423 -standardien mukainen, ja se on varmennettu ulkoisesti kolmannen osapuolen testaajan antamilla testausselosteilla. Näin ollen rakenne täyttää mekaanisesti kytkettyjä (4 napaa) koskevat vaatimukset sekä 500A:n sulkemis- ja katkaisutoleranssivaatimukset ja 3000A:n oikosulkutoleranssivaatimukset.  

3. Sähköturvallisuus standardin IEC EN 61851-1 ja muiden asiaa koskevien standardien mukaisesti. Tämä on testattu kolmannen osapuolen testilaitteella, ja siihen sisältyy eristyksen testaus ylijännitetilanteissa. 

Lataa Zaptec Pro:n kattava kolmannen osapuolen testausraportti

Lue lisää taloyhtiöille suunnatusta Zaptec Pro -latausjärjestelmästä

 

Zaptec Go -latausasema

Zaptec Go on käynyt läpi kattavat kolmannen osapuolen testit, ja Ruotsin sähköturvallisuusvirasto (Elsäkerhetsvärket) on tarkastanut sen ilman teknisiä huomautuksia. Ruotsin viranomaisten raportti on julkinen asiakirja, ja se on ladattavissa alhaalta (PDF-tiedosto ruotsiksi). Zaptec Go sisältää: 

1. Integroitu RDC-DD hyväksytty IEC 62955:n mukaisesti. Turvarele (4-napainen) on mekaanisesti kytketty ja täyttää 500A:n sulkemis- ja katkaisutoleranssivaatimukset sekä 3000A:n oikosulkutoleranssivaatimukset.  

2. Sähköturvallisuus on toteutettu IEC EN 61851-1:n ja muiden asiaa koskevien standardien mukaisesti. Tämä on testattu ja todennettu kolmannen osapuolen testaajalla, ja siihen sisältyy eristyksen testaus ylijännitetilanteissa.

Se, että Zaptec Go -laitteessa on integroitu RDC-DD, tarkoittaa, että kaikissa Zaptec Go -asennuksissa tarvitaan A-tyypin RCD-vikavirtasuoja laitteen eteen. Yleensä tämä toteutetaan asentamalla tavallinen edullinen A-tyypin RCBO, jossa yhdistyvät johdonsuojakatkaisijan (MCB) ja vikavirtasuojan (RCD) toiminnot.  

Lataa Ruotsin viranomaisten raportti Zaptec Go:n testauksesta

Lue lisää kotikäyttöön suunnitellusta Zaptec Go -latausasemasta

 

Jos sinulla on muita kysymyksiä turvallisuuteen liittyen, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse tai soittamalla:

+358 45 7833 4616
info@sparkli.fi