Jaa:

01.01.2022

Nyt kannattaa laittaa työpaikan sähköautojen latausinfra kuntoon ARA-tukea hyödyntäen – kannattaa kuitenkin olla nopea, sillä tukea ei välttämättä riitä kaikille

Valtio tukee sähköautojen latauspisteverkoston laajentamista runsaskätisesti myös vuonna 2022. Uutena tukimuotona myös työnantajat saavat tukea latausinfran rakentamiseen.

Nyt kannattaa laittaa työpaikan sähköautojen latausinfra kuntoon ARA-tukea hyödyntäen – kannattaa kuitenkin olla nopea, sillä tukea ei välttämättä riitä kaikille

Uutta tukea voivat saada työnantajat sekä työpaikkakiinteistöjen omistajat, esimerkiksi yritys, kunta, säätiö, seurakunta, osuuskunta tai rekisteröity yhdistys eli siis lähes mikä tahansa työnantaja, mutta ei valtion virasto tai laitos.

Edellisinä vuosina latausinfraan varatut tukirahat ovat loppuneet kesken jo jopa kevään aikana. Yritysten kannattaakin toimia mahdollisimman nopeasti hakemusten kanssa ja näin toimien varmistaa, että omaan hankkeeseen saadaan tuki käyttöön.

ARA-tuki työpaikoille on varsin merkittävä. Tuki ja ehdot tiivistettynä:

  • 750 euroa per käyttökuntoon asennettu latauslaite
  • yhdelle hakijalle voidaan myöntää tukea enintään 10 latauslaitteelle vuodessa
  • yhteen rakennukseen tai kiinteistöön voidaan tehdä avustuksella enintään 10 latauslaitetta vuodessa
  • samaan konserniin kuuluville hakijoille voidaan myöntää avustusta enintään 50 latauslaitteeseen vuodessa
  • latauslaitteen on oltava tyypin 2 koskettimella varustettu, jossa on valmistuessaan käytössä vähintään 3,7 kW latausteho
  • latauslaite tukee vähintään 11kW lataustehoa
  • latauslaitteeseen voidaan toteuttaa kaapeloinnin puolesta tarvittaessa vähintään 11 kW teho kolmivaiheisena
  • latauslaitteisiin on voitava kytkeä latauskuormanhallinta
  • tukihakemus on toimitettava ARAan ennen kuin latauspisteen asennus valmistuu ja on käyttökunnossa, jälkikäteen avustusta ei voi saada.

Zaptec Pro -järjestelmä on ideaali tapa saada ARA-tuen ehdot täyttävä ja erittäin laadukas latausjärjestelmä työpaikalle työntekijöiden käyttöön. Latausasemat täyttävät kaikki tuen saamisen ehdot ja järjestelmän mukana tulee ilmainen kuormanhallinta pilvipalveluna. Kuormanhallinta sisältää ainoana maailmassa dynaamisen vaiheiden tasauksen, mikä parantaa kapasiteetin käyttöastetta ja mahdollistaa järjestelmäinvestoinnin pienemmällä vapaalla kapasiteetilla kuin perinteiset järjestelmät. Sen lisäksi järjestelmä on erittäin pitkäikäinen – laite- ja järjestelmäpäivitykset jatkuvat 5 vuoden takuuajan jälkeenkin ja järjestelmä on jo nyt valmis tulevaisuuden toiminnallisuuksille (esim. State-of-Charge ja Plug&Charge). Zaptec Pro -latausasemissa on sisäänrakennettuna heti käyttövalmis ilmainen 4G-mobiilinettiliittymä, joten laitteet ovat aina yhteydessä pilvipalveluun. Käytön ja kulutuksen seuranta on helppoa reaaliaikaisesti mobiiliapplikaatiosta tai nettiportaalista.

Autamme mielellämme työpaikkanne lataustarpeen määrittelyssä ja kartoituksessa. Parhaiten pääset latausinfrahankeessa eteenpäin laittamalla meille viestiä osoitteeseen info@sparkli.fi tai soittamalla numeroon 050 4201 788.