Jaa:

18.05.2021

Esittelyssä Zaptec AS - partnerimme sähköautojen latauslaitteille

Olemme valinneet latausjärjestelmien toimittajaksi norjalaisen Zaptec AS:n, jonka edistyksellisten latausasemien uskomme soveltuvan Suomen markkinoille erityisen hyvin.

Esittelyssä Zaptec AS - partnerimme sähköautojen latauslaitteille

Zaptec on verrattain nuori vuonna 2012 perustettu yhtiö, jonka tarkoituksena oli alunperin suunnitella ja valmistaa kaikenlaisia teknisiä laitteita. Seuraavana toimintavuotenaan yhtiö keräsi osakeannilla rahoitusta ja alkoi valmistamaan muuntajatekniikkaa öljyn ja kaasun porauslaitteistoihin. Vuonna 2014 yhtiö sopi partnerisopimuksen Renaultin kanssa kehittääkseen Renault Zoe sähköautoon auton mukana kuljetettavan latauslaitteen ja yhtiön muutos nykymuotoon alkoi. Kahta vuotta myöhemmin yhtiö päätti keskittyä vain ja ainoastaan sähköautojen latauslaitteisiin ja ensimmäiset Zaptec Pro -latauslaitteet toimitettin Norjassa asiakkaille. Vuonna 2017 Zaptec laajensi partneriverkostoaan yli 300 asentajaan ja myyjään Norjassa, Islannissa, Ruotsissa sekä Sveitsissä. 2019 Zaptec perusti ensimmäisen tytäryhtiönsä Norjan ulkopuolelle Ruotsiin ja samana vuonna yhtiö esitteli ensimmäisen omakotitaloihin suunnitellun latausaseman Zaptec Homen. Zaptec teki myös ensimmäisen merkittävän yritysoston ostamalla norjalaisen Charge365:n, joka on keskittynyt latausjärjestelmien maksupalveluihin.

Viime vuosi oli jo kaikilla mittareilla mitattuna erittäin menestyksekäs vuosi yhtiölle. Vuoden loppuun mennessä yhtiön latausasemia oli asennettuna ja käytössä yli 50 000 kappaletta ja lisäksi valmius Zaptecin latausasemille oli rakennettu jo noin 150 000:een parkkiruutuun. Zaptecilla oli 400 jälleenmyyjää yli kymmenessä maassa vuoden 2020 lopussa. Yhtiön latausasemien päivitettyihin versioihin lisättiin sisäänrakennettu 4G-yhteys ja MID-sertifioitu sähkömittari. Yhtiö listautui myös Oslon pörssiin syksyllä, mikä lisäsi entisestään yhtiön ja brändin tunnettuutta. 

Tänä vuonna yhtiön vauhti on vain kiihtynyt yhtiön avatessa tytäryhtiöt Tanskaan, Isoon-Britanniaan ja Saksaan. Myös valmistuskapasiteettia nostetaan tänä vuonna reilusti yli 100 000 kappaleen vuosivauhtiin. Zaptecin latausasemat ovatkin nousseet erittäin vahvaan asemaan monessa maassa, joissa yhtiö toimii ja mm. Norjassa Zaptecin järjestelmillä on noin 50 prosentin markkinaosuus taloyhtiöasennuksissa. Yhtiö onkin toimitusmäärissä mitattuna yksi Euroopan suurimmista toimijoista ja Norjan ulkopuolisen liiketoiminnan odotetaan kasvavan yli 100% tänä vuonna.

Mikä tekee Zaptecin latausasemista niin hyviä?

Valitsimme Zaptecin tuotepartneriksemme, sillä uskomme tuotteiden olevan markkinoiden laadukkaimpia. Uskomme, että on asiakkaan kannalta paras, että hän saa käyttöönsä laitteiston joka luotettavasti kestää käytössä vuosia ja jonka ohjelmisto päivittyy säännöllisesti ja johon tulee uusia ominaisuuksia vielä vuosia ensiasennuksen jälkeen. Laitteiston kilpailuetuja ovat mielestämme mm.

  • Turvallisuus – laitteistossa on lukuisia turvallisuusominaisuuksia ja myös materiaalit on valittu laadusta tinkimättä niin, että ne kestävät kovaa käyttöä. Zaptec Pro -laitteiden integroitu vikavirtasuoja testaa ja resetoi itsensä jokaisen käyttökerran yhteydessä.
  • Kestävyys ja luotettavuus – Zaptec myöntää laitteilleen markkinoiden pisimmän viiden vuoden takuun. Laitteet on testattu Norjan karuissa sääoloissa, jotka ovat vähintään yhtä kovat kuin Suomen sateiset syksyt ja kylmät talvet.
  • Tekninen edelläkävijyys – Zaptecin kaikissa latauslaitteissa on sisäänrakennettuna mm. ilmainen 4G LTE -yhteys, Bluetooth, Wi-Fi ja sähkömittari. Lisäksi ohjelmisto on jo nyt valmis lukuisia tulevaisuuden sovelluksia varten. Ohjelmistorajapinta tukee avointa OCPP -protokollaa, mikä mahdollistaa esimerkiksi kaikkien kolmansien osapuolien maksupalveluiden käyttöönoton laitteissa, jolloin taloyhtiö ei ole lukittu vain yhteen palveluntarjoajaan.
  • Markkinoiden paras kuormanhallintajärjestelmäZaptec Pro -järjestelmään on saatavilla markkinoiden paras dynaaminen kuormanhallintajärjestelmä, josta on erityisen paljon hyötyä taloyhtiöissä, joissa sähkökapasiteettia on rajallinen määrä tarjolla ja olemassa olevasta järjestelmästä halutaan saada kaikki saatavilla oleva teho irti ja jakaa rajallinen kapasiteetti reilusti ja tasapuolisesti. Pilvipalvelun optimoima kuormantasaus tapahtuu ainoana toimijana markkinoilla myös vaiheiden tasauksen kautta (yhtiöllä on patentti haussa tähän tekniikkaan), jolloin järjestelmä optimoi myös jokaista vaihetta kolmivaiheisessa latauksessa ja lopputuloksena on nopeampi lataus, mihin eivät kilpailevat järjestelmät pystyisi vastaavassa rajoitetun kapasiteetin järjestelmässä.
  • Skaalautuva järjestelmä, jonka käyttöönotto on erityisen helppoa – yhtiö on kehittänyt uniikin asennusjärjestelmän Pro-tuotteelleen, jossa samalla kun taloyhtiöön tehdään latausvalmius, voidaan asentaa jo valmiiksi taustalevyt tuleville latausasemille. Lataustarpeen kasvaessa, latausasemien lisääminen ja käyttöönotto tapahtuu muutamissa minuuteissa valmiiksi asennettuihin taustalevyihin. 
  • Markkinoiden pienin ja suorituskykyisin kotilaturi – maaliskuussa 2021 julkistettu Zaptec Go on markkinoiden pienin 22kW:n omakotikäyttöön tarkoitettu latausasema. Se on jopa 80% pienempi kuin kilpailijoiden laitteet. Pienestä koosta huolimatta laitteessa on ällistyttävä määrä huipputeknologiaa integroituna mm. Bluetooth, ilmainen 4G LTE ja Wifi -yhteydet, sertifioitu sähkömittari ja tasavuotovirran valvonta. Laite on kaiken muun lisäksi erittäin tyylikkään näköinen ja saatavilla kuudessa eri värisävyssä.

Zaptec ei panosta kymmeniin eri malleihin, joihin pitäisi vielä erikseen valita tarvittavat lisälaitteet ja ominaisuudet. Tarjolla on vain kaksi mallia, joissa on sisäänrakennettuna aivan kaikki mitä modernilta latausasemalta voi vain vaatia ja lisäksi jatkuva internetyhteys Zaptecin pilvipalveluun pitää huolen siitä, että käytössä on aina viimeisin ohjelmistoversio ja viimeisimmät lisäominaisuudet. Pilvipalvelu myös seuraa laitteiden toimintaa ja parhaimmillaan vikatilat havaitaan ja latausasema voidaan huoltaa tai korjata ennen kuin se menisi rikki, mikä takaa käyttäjälle aina huolettomat lataustapahtumat ja helpon käytön. Uskomme vakaasti siihen, että asiakkaamme ansaitsevat vain parasta ja Zaptecin latausjärjestelmät tarjoavat parasta hinta/laatu -suhdetta mitä markkinoilta tällä hetkellä löytyy.