Internet- ja tietoliikenneyhteysvaatimukset Zaptec Pro -järjestelmässä

Protokollat

• 4G LTE-M1
  • WiFi 2,4 GHz, IEEE 802.11 b / g / n (staattiset kanavat 1-11)
  • Vähimmäissignaalin voimakkuus latausasemaa kohti: –75 dBm
    Powerline (PLC) – HomePlug Green PHY®, 10 Mbit/s

DHCP-palvelin, jossa on riittävä määrä IP-osoitteita – yksi jokaiselle kytketylle laitteelle.

Jokaisen Zaptec Pron odotettu dataliikenne on noin 3 Mt päivässä.

Verkkoturvallisuus

Kaikki latausasemien ja pilviratkaisun välinen liikenne ja viestintä on salattua. Kaikki seuraavat verkkopalvelut vaaditaan, jotta Zaptec Pro voi toimia yhdessä Zaptec Portaalin kanssa. Kaikki ilmoitetut portit ovat lähteviä portteja, ja sinun on avattava ne aktiivisissa palomuureissa. Zaptec Pro linkittää tarvittaviin palveluihin avaamatta saapuvia portteja, vaikka ne sijaitsevat NAT:n takana.

MQTT

TCP-portti 8883: zapcloud.azure-devices.net

Yhteys Azure IoT Hubiin, joka käyttää MQTT:tä TLS:n yli, toimii ensisijaisena viestintäkanavana Zaptec Pron ja Zaptec Portaalin välillä. Laturin tila välitetään Zaptec Portaalille ja se vastaanottaa ohjauskomentoja, kuten latauskäynnistyksen/pysäyttämisen. Viestintä on salattu TLS v1.2:lla, ja Zaptec Pro vahvistaa palvelimen varmenteen. Kun se on kytketty, palvelin varmistaa laturin yksilöllisen salasanan avulla, joka luodaan tuotannon aikana. Lisätietoja Azure IoT Hubista löytyy täältä: https://docs.microsoft.com/en-us/azure/iot-hub/about-iot-hub

HTTPS

TCP-portti 443 (useita verkkotunnuksia)

Zaptec Pro muodostaa yhteyden Zaptec Portaaliin HTTPS:n kautta laiteohjelmistopäivitysten lataamiseksi. Tämä viestintä on salattua. Zaptec Pro varmistaa palvelinvarmenteen ennen päivityksen lataamista, ja itse laiteohjelmistopäivitys varmistetaan kryptografisesti ennen asentamista.

Seuraavia verkkotunnuksia käytetään laiteohjelmistopäivitysten aikana:

- zapcloud-api.azurewebsites.net
- devices.zaptec.com
- api.zaptec.com

Lähtevä portti

Portti Portti tyyppi Verkkotunnukset
123 UDP no.pool.ntp.org
443 TCP     zapcloud-api.azurewebsites.net
devices.zaptec.com
api.zaptec.com
8883 TCP     zapcloud.azure-devices.net
53 DNS

DHCP

UDP-portti 68

DHCP:tä käytetään paikallisverkossa IP-osoitteen määrittämiseen Zaptec Prolle ja IP-osoitteen antamiseen DNS-palvelimelle.

DNS

UDP -portti 53

Zaptec Pro etsii DNS:n avulla niiden verkkotunnusten IP-osoitteita, joita käytetään Zaptec Portaalin viestimiseen.

Jos DHCP-palvelin ei määritä DNS-palvelinta tai jos se ei vastaa nopeasti, Zaptec Pro käyttää DHCP-palvelimen määrittämää DNS-palvelinta (tai DNS-palvelimia) Googlen (8.8.8.8) ja Cloudflaren (1.1) lisäksi. 1.1) DNS-palvelimet.

NTP

UDP-portti 123: no.pool.ntp.org

Jos Zaptec Pron reaaliaikainen kello on väärä, latausasema ei voi todentaa itseään Zaptec Portaalilla. Zaptec Pro on liitettävä NTP-palvelimeen, jotta sisäinen kello voidaan päivittää. Tämä tiedonsiirto tapahtuu UDP-portin 123 kautta.

Zaptec Pron käyttämä NTP-palvelin on no.pool.ntp.org.

NTP:n isäntänimi on staattinen. Käyttäjä ei voi tällä hetkellä muuttaa sitä.