ARA sähköautojen lataustuki yrityksille

ARAn sähköautojen lataustuki yrityksille on suunniteltu edistämään kestävää liikkumista ja vähäpäästöistä energiankäyttöä. Tuki tarjoaa yrityksille taloudellista avustusta sähköautojen latausinfrastruktuurin rakentamiseen ja käyttöönottoon. Tukea voivat saada työnantajat sekä työpaikkakiinteistöjen omistajat, esimerkiksi yritys, kunta, säätiö, seurakunta, osuuskunta tai rekisteröity yhdistys eli siis lähes mikä tahansa työnantaja, mutta ei valtion virasto tai laitos.

ARA-tuki työpaikoille on varsin merkittävä. Tuki ja sen ehdot tiivistettynä löytyvät tästä:

  • 750 euroa per käyttökuntoon asennettu latauslaite
  • yhdelle hakijalle voidaan myöntää tukea enintään 10 latauslaitteelle vuodessa
  • yhteen rakennukseen tai kiinteistöön voidaan tehdä avustuksella enintään 10 latauslaitetta vuodessa
  • samaan konserniin kuuluville hakijoille voidaan myöntää avustusta enintään 50 latauslaitteeseen vuodessa
  • latauslaitteen on oltava tyypin 2 koskettimella varustettu, jossa on valmistuessaan käytössä vähintään 3,7 kW latausteho
  • latauslaite tukee vähintään 11kW lataustehoa
  • latauslaitteeseen voidaan toteuttaa kaapeloinnin puolesta tarvittaessa vähintään 11 kW teho kolmivaiheisena
  • latauslaitteisiin on voitava kytkeä latauskuormanhallinta
  • tukihakemus on toimitettava ARAan ennen kuin latauspisteen asennus valmistuu ja on käyttökunnossa, jälkikäteen avustusta ei voi saada.

Tarkemmat ohjeet ja avustuksen myöntämisen edellytykset on kerrottu ARAn omassa hakuohjeessa.

Tutustu hakuohjeeseen

Zaptec Pro -latausjärjestelmä täyttää ARA-tuen ehdot

Zaptec Pro -järjestelmä on ideaali tapa saada ARA-tuen ehdot täyttävä ja erittäin laadukas latausjärjestelmä työpaikalle työntekijöiden käyttöön. Latausasemat täyttävät kaikki tuen saamisen ehdot ja järjestelmän mukana tulee ilmainen kuormanhallinta pilvipalveluna. Kuormanhallinta sisältää ainoana maailmassa dynaamisen vaiheiden tasauksen, mikä parantaa kapasiteetin käyttöastetta ja mahdollistaa järjestelmäinvestoinnin pienemmällä vapaalla kapasiteetilla kuin perinteiset järjestelmät.

Sen lisäksi järjestelmä on erittäin pitkäikäinen – laite- ja järjestelmäpäivitykset jatkuvat 5 vuoden takuuajan jälkeenkin ja järjestelmä on jo nyt valmis tulevaisuuden toiminnallisuuksille (esim. State-of-Charge ja Plug&Charge). Zaptec Pro -latausasemissa on sisäänrakennettuna heti käyttövalmis ilmainen 4G-mobiilinettiliittymä, joten laitteet ovat aina yhteydessä pilvipalveluun. Käytön ja kulutuksen seuranta on helppoa reaaliaikaisesti mobiiliapplikaatiosta tai nettiportaalista.

Kiinnostuitko yritysten latausratkaisuista?

Ota meihin yhteyttä